Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
senkisemmondta

Miért jó ha nem ideális testtel születünk?

senkisemmondta · 2 hete
Miért is lettem én ilyen amilyen? Hogyan  tudjam szeretni magam, annak ellenére, hogy a társadalom azt súlykolja belém, hogy én nem illek bele az ideális képbe?
Az, hogy egy nő nem tudja elfogadni saját testét, azért is veszteség az életminőség szempontjából, mert a világ elvárásai időről időre változnak, ahogy az ikonok és az etalonok is. És akkor kérdezhetnénk hogy mikor is jön el az én időm? De kérdem én, ki tilthatja meg egy egyén számára hogy ő azt érezze igenis elég. Igenis ideillő, egy külön színfolt, amely nélkül az alkotás nem lehetne olyan, amilyen.Senki.Fel kell ismernünk azt az igazságot, hogy mi vagyunk a felelősek önmagukért, mi tudjuk csakis eldönteni, hogy hogyan akarjuk látni önmagunkat. De beszéljük csak a hétköznapokból, hiszek akkor kell megállnunk a tükör előtt, akkor kell megvígvunk a gondolatokkal, amikor épp egy társaságban vagyunk hogy egyes nőknek több jut a figyelemből vagy épp mi magunk szebbnek látjuk őket mint önmagunkat. Nem szebbek vagyunk egymásnál, hanem különbözőek. Amikor reggel fel akarsz venni egy ruhát és elönt a keserűség, mert tegnap egy másik nőn te ezt vonzóbbnak, esztétikusabbnak láttad. De kérdezd meg magadtól, vajon miért is akarom én felvenni ezt a ruhát? Számos olyan eset volt az életemben, hogy azért akartam egy ruhát viselni mert másvalakin vonzónak láttam. De nem kell nekem felvennem csak ezért ezt a ruhát, nem kell úgy álljon mint rajta. Minek akarnék én valaki más eltórzított képmása lenni, ha lehetek én önmagamban is elbűvölő. Nem kell olyannak lennem amilyennek másokat látok, akkor sem ha ő számomra szép. Tusolás, öltözködés és az élet bármilyen helyzetében amikoris saját tested alúlbecsülöd, mondd ki hangosan: én én vagyok és nem akarom hogy egy kopott, fénytelen másolat legyek. Eredeti vagyok, lenyűgöző minden vonás a testemen, mert egyetlen egy sem hasonló hozzá. Tudom ki vagyok. Meg akarom mutatni a testbeszédemmel, a gesztusaimmal azt a szépséget amit én képviselek.Szép vagyok akkor is ha azt sugallja bélém a társadalom, hogy sovány vagy telt vagyok. Mert igenis ez a test csakis az enyém. Csakis egyetlen egy van belőle az egész világon. Szeretném kell, mert megérdemli.Mert én megérdemlem. Mert nem csak az esztétikáról beszélünk, hanem hogy ez a test táblál, segít és életben tart. Hálás vagyok ezért. 
Ha egy nő szerencsés alkattal születik, ami megfelel a mai elvárásoknak akkor az emeberek szemében szép lesz. De semmi több, csupán szép. De ha te megkűzdesz azért amit ma élvezel, akkor te annál több leszel. Ha van egy célod egy motivációd, ha sportolsz és tudatosan eszel, akkor ez az út amelyen végighaladsz, belül is meg fog reformálni, megtanít arra hogy hogyan tiszteld a tested, és hogy hogyan legyél erős. Erő leszel. Páratlan és változtatni kész erő. Ha arra van szükséged hogy változtass a testeden, akkor előbb mondd azt, hogy ezt önszeretetből teszed, mert szereted önmagad, mert azt akarod, hogy egészségesebb legyél. Hogy elérj valamit és ez már egy győzelem.
Egy olyan világban, amit átsző az érdek, az irigység és a szeretetlenség, te legyél az a különleges mozgatórugó. És ne feledd, a te tested, a te művészeted.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
senkisemmondta
Sziasztok. :) Ez a blog olyan tabútémákkal, a társadalom tévhiteivel és problémákkal foglalkozik, amely a te életedben is jelen van és azt szeretné csupán leírni, hogy van rájuk megoldás.